Minka – Med motionen kom selvtilliden tilbage

12 år i Danmark, taler flydende dansk – og altid i job. Sådan lød Minkas historie indtil et grimt fald på cyklen, en slemt forslået arm og ophobet stress resulterede i sygemelding og hurtig fyring. Hvad nu?
– Jeg var rigtig nedslået og deprimeret, fortæller Minka. Jeg har altid været et energibundt og dyrket en masse motion. Pludselig var jeg ledig og uden motion – det havde jeg aldrig prøvet før.
Jobcenteret i Gladsaxe henviste den bulgarske kvinde til ITK 2s 13 ugers forløb ”Kom godt i gang”.
– Det blev faktisk min redning. Både fysisk og psykisk. Jeg var helt på det rene med, at min daglige motion altid har været min energikilde nr. 1. Og nu fik jeg mulighed for at komme i form igen: Jeg knoklede på i 14 timer om ugen på forskellige hold og kunne mærke at jeg fik det bedre og bedre ufge for uge, dag for dag, forklarer Minka.
Efterhånden som energien vendte tilbage blev Minka også mere udadvendt og fik overskud til også at hygge sig med de andre kursister i cafeen.
– Det var dejligt at udveksle erfaringer og fremskridt med andre i samme situation. At heppe på hinanden og støtte, når det gjorde mest ondt i krop og sjæl.

Selvtilliden i form

Med motionen kom også selvtilliden tilbage. De løbende samtaler med erhvervskonsulenten i ITK 2 fik også de faglige kvalifikationer til at stå lysende klart:
– Selvfølgelig er der også plads til mig på arbejdsmarkedet, konkluderede Minka efter blot 8 uger. Hun er uddannet lærer fra Bulgarien og har gennemført en dansk pædagogisk diplomuddannelse. Hun kunne pludselig se en masse muligheder – måske som sundhedskonsulent.
En ide som hun er blevet yderligere bekræftet i på ITK2s Livsstilskursus, som hun tog som selvvalgt videreuddannelse.
Motivationen i jobsøgningen er i top og bliver holdt ved lige med motion, der stadig er en stor del af hverdagen, hvor mange af hold-øvelserne i dag er overført til stuegulvet.

Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.