Claus – Det’ det bedste jeg har været med til

Efter en ledighedsperiode, der startede i 2008, kom 62-årige Claus til ITK 2 i Taastrup i 2013. Claus havde indtil da været i en del forskellige jobforløb og jobafprøvninger, som alt i alt havde været en lidt blandet fornøjelse. Så da jobcentret sendte ham i et nyt forløb, var Claus temmelig skeptisk og negativ. Motivationen var ikke helt i top og Claus troede ikke rigtigt at tiltaget kunne rykke meget for ham job-mæssigt. Men ITK 2 og deres tilbud om blandt andet daglig motion, var alligevel noget helt andet end det Claus tidligere havde prøvet.

Ved det første møde, talte Claus med en af ITK 2’s konsulenter og i fællesskab forsøgte de at målrette Claus’ jobsøgningsprocess. Kort tid efter begyndte Claus at komme til forskellig fysisk træning hos ITK 2. Én gang ugentligt var der jobcafé, hvor jobsøgning, modsat andre steder Claus havde været, var rigtig intensiv.

”Hos ITK 2 var der én computer per person, samt fast personale tilknyttet, som gav sig tid til hver enkelt borger. Det er jo en pligt at søge job, men hos ITK 2 foregik det som ’frihed under eget ansvar’, så man forstod, at man gjorde det for éns egen skyld. Det er faktisk noget af det bedste jeg har været med til.”

Særligt træningen, eller gymnastikken, som Claus kalder det, har været effektiv for Claus i processen. Claus fortæller at man som ledig kan man godt gå hen og blive lidt doven og have svært ved at komme op om morgenen. Men med motion på skemaet, så er man frisk og klar til dagen – man kommer i gang.

”Det er det mentale og det selvværd, der kommer frem, som er rigtig godt ved motionen.”

Fra starten af sommeren, blev Claus en del af ’Kvickly-projektet’. Et samarbejde, som ITK 2 sammen med den nye Kvickly på ved Taastrup station, har bygget op omkring en række borgere fra ITK 2, som Kvickly har indvilliget i at tage først i praktikforløb og forhåbentlig senere i job.

”Sommeren over deltog jeg i forløbet, hvor vi har arbejdet med hvad Kvickly står for, og hvad deres strategi er, hvem der handler i Kvickly osv. Så blev vi kaldt til samtale og i alt blev 13 udvalgt til at starte i praktik.”

I oktober 2013 åbnede så Danmarks største Kvickly. Klar til at møde kunderne stod 13 praktikanter fra ITK 2. Vi møder i dag Claus, der i sin Kvickly uniform, ser 10 år yngre ud og virker langt gladere end for bare få måneder siden.

”Der er ikke to dage der er ens. Det er rigtig spændende og for sådan én som mig, der er glad for at snakke med mennesker, er det rigtig godt. Jeg er glad og tilfreds for at få sådan en chance. For mig er det vigtigste fornemmelsen af at du kan blive brugt til noget – det er dejligt at glæde sig til at gå på arbejde om morgenen.”

”Siden jeg startede hos ITK 2 kan jeg mærke en stor ændring i mit humør. Det tror jeg skyldes især motionen – der sker et eller andet oppe i hovedet, når man begynder at træne. Jeg er blevet gladere og smiler mere.”

Ændringen i Claus’ humør er også blevet bemærket af hans kone: ”Lige siden han startede hos ITK 2 har Claus været så motiveret for at komme i gang. Motionen gav ham en fornemmelse af at komme godt i gang med dagen, som han sagde: Jeg kommer op og jeg bliver brugt. ”

Om hele forløbet siger Claus afslutningsvist: ”Jeg var skeptisk overfor ITK 2 og forløbet – men jeg må tage mine ord i mig igen.”

Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.